Followers

Tuesday, June 14, 2011

Awang Apam Balik

Bagi Orang Pekan pedoah sangatlah kalau tak tahu dimana gerai Awang Apam Balik. Gerai Apam Balik Pak Awang terletak di No. 15 Gerai Belakang Pasar Pekan. Apam Balik Awang bukanlah satu benda baru pada warga Pekan. Pak Awang telah meniaga apam balik sejak dari zaman muda lagi. Memang itulah kerjanya sejak zaman berzaman sehingga dapat mendidik anak anaknya hingga ke menara gading. Kisah Awang Apam Balik ini pernah di ceritakan di beberapa surat khabar seperti Utusan Malaysia dan Kosmo sikit masa dulu.

Memang Apam balik Awang sedap. Harganya pun kira ok juga . Yang biasa RM 1.50 sekeping dan yang spesial regenya RM 2.50.



8 comments:

zulkbo said...

salam..
ermmm..popaleh
mesti sedak nih..
terer awang buat
apam balik yak..?

Julie Rosarina (22) said...

wah..apam balik ni mknn paberet.klu kome pegi pekan sari temerloh,mesti beli nih..

Julie Rosarina (22) said...

kalau awok tau kat mane ade juai laksam sedap kat area temerloh, inform la yek..dah puas koi mencari.idok ler jumpe lagi.

blog-tips-kurus said...

mertabak pekan sangat best! apam balik ni tak pernah try.. :-)

akuanakpahang said...

Dekat tempat kawan pulak ade Daud apam balik mmg best giler apam balik dia mohlah try :)

Hashim Zabidi said...

Apam balik resepi baru tak sama dengan apam beras digiling dengan penaik tapai dan aroma manis gula kabung.
Kalau nak rasa datanglah ke pekan sari Benta.

Miecyber said...

Kala di Jerantet, Apam Balik Pak Cik Daudlah paling terkenal...

Jenis Apam yang di tawarkan oleh pak Cik Daud ialah

a. Apam Biasa
b. Apam Spesial
c. Apam Super
d Apam 3 Rasa.

Semua bangsa di Jerantet mengemari Apam Balik Pak Cik Daud..

Naik basikal ke Mekah

Cik SHiNJU said...

Terbaikkkk :D