Followers

Sunday, December 6, 2009

Kelendar Tahun Baru

Seorang rodong beritahu bahawa dia dah dapat kelendar tahun 2010. Semalam dia beli tikar getah baru di bandar dia diberi kelendar oleh towkey kedai tersebut.

Hari ini koi cadang nak round seluruh bandar Kuantan cari kelendar. Nak buat koleksi kelendar 2010. Antara kelendar yang akan dibuat koleksi :

1. Kelendar kuda.( siat sebulan sekali )
2. Kelendar hari bulan ( kena siat setiap hari )
3. Kelendar sehelai setahun
4. kelendar 3 bulan sekali
5. Kelendar meja.

Kena banyak keluar belanja nak dapat kelendar.

10 comments:

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, mat aok nok buat menda kelendar banyok sangat tuh, kee dalam tandas aok nok letok kelendar juge....menkala banyok aok dapat karang aok pos satu kelepih yek...

maiyah said...

kelendar jenis bleh koyak lagi bagus bleh wat bungkus belacan :D

YASSIN said...

Kawan suka kelander kuda bukan suka main no. kuda ( siat sebulan sekali ) cuti macam2 mende ada situ...mudoh nengok...

Cikgu Jang .. said...

koi guna hanpon je ....boleh set tarikh yg penting2 buat peringatan...mengkala kelender jenis siat te...kekadang te sampai 3 bulan tak siat2...

Hashim Zabidi said...

Kalau banyak bagilah satu,
gamor yang gitu-gitu,
nok letok dekat pintu,
baru sedap merenung...

lipisman said...

Masa kome kecik dulu ada cina kedai dia guna kelender hok yg siat tiap hari tu buat bungkus mata kail, batu pantik api, ubat MB dan benda-benda kecik yg dia jual. Ada guna jugak le kelendar tu.Masa ni sema benda tu dah siap "pack". Rega packing dah sekian, rega barang tu dah sekian. Bendanya kecik je, packing bukan main besor..

endiem said...

Lipislady..
tak banyak dapat, kelender kuda adalah.

maiyah..
belacan dah bungkus dlm plastik

Yassin..
Memang kelendar macam tu mudah nengok, cuti-cuti dan cuti sekolah.

Cik gu Jang..
kekadang gambar pada kelendar tu pun lawar lawar. Tu yang sayang nak siat.

Pak Hashim.
payah dah jumpa kelendar yang ada gambar lawar2 masa ni.

Lipisman..
hahaha.. itu yang kadang kadang kelendar dah siat dulu pada waktunya, kes tak cukup kertas.

@juera said...

ade kalendar kuda nk se?nk bg kt mak..mak sy ske kalendar cm gitu..sy plak ske yg kalendar siat hari2 tu..nmpk cm zmn dolu2 sgt kn..

relevan said...

Kalendar kuda tetap dihati..sebab tertera bila hari nak race..hehehe!

endiem said...

@juera..
cari kat mydin., adalah

relevan..
banyak gunanya kelendar kuda tu..cuti , bulan islam, cuti sekolah.