Followers

Friday, April 9, 2010

Pesanan Penaja

Seperti biasa setiap hari Jumaat , umat Islam pergi ke masjid untuk menunaikan solat Jumaat. Ada yang datang berjalan kaki, bermotosikal, berbasikal dan ramai yang datang dengan berkereta. Maka banyaklah kereta diletak diperkarangan masjid atau dikawasan yang berhampiran.

Apabila selesai sembahyang jumaat , orang ramai akan terus kekereta masing untuk balik kerumah, kekedai makan atau ke tempat kerja. Pada masa inilah mereka akan dapat bermacam macam pesanan dari penaja yang diletakkan pada wiper kereta.

Hari ini koi menerima 8 pesanan
1. Pesanan dari syarikat keselamatan yang menawarkan sistem keselamatan rumah.
2. Kelas belajar piano
3. Jemputan ke sebuah hotel untuk mendengar taklimat satu produk baru
4. Perkhidmatan SPA yang baru dibuka dengan tawaran yang istewewa
5. Jus yang boleh mengubat penyakit gaut.
6. Tution untuk bahasa Inggeris, Arab, Mandrin dan Tamil
7. PC Fair yang akan diadakan tak lama lagi
8. Peluang Perniagaan untuk pendapatan RM 4,000 seminggu

Nasib baik tak de pesanan dari MPK untuk membayar kompaun RM 5.00 kerana koi lupa nak gores kupon letak kereta.

10 comments:

Jejaka Desa said...

Boleh buat koleksi ter.Agok2 same tak dengan minggu lepas punye.Haha..

zulkbo said...

salam..
ha ha..nasib baik tak kena saman yek?
he he..yang lain tua aok kumpul kat kedai "paper lama" berduit jugak tu..

Mazru Majid said...

salam..

bese da mende gini..

Fadh said...

pc fair te biler weh? di mana?

cemomoi said...

aik semyang jemaat pon ble dapat surat mpk

Aida Ali said...

Salam ziarah. Aok bolehlah tumpang tinggalkan pesanan juga.

piewahid said...

mcm2 cara org mnage yak. xpe la, jgn sepoh mrate2 kertas tu sudohla..:)

piewahid said...

mcm2 cara org mnage yak. xpe la, jgn sepoh mrate2 kertas tu sudohla..:)

endiem said...

Salam rodong2.

JD koi taklah membuat kajian terperinci mengenai perkara ini,,mungkin ada yang sama dan mungkin ada yang lain.

zulkbo..
kena kumpul setahun baru boleh jual, banyak sikit hasil.

mazru..
salah satu cara nak iklan bisniss

Fadh..
PC fair kat Mega Mall pada jumaat ini 16 -18 apr.

cemomoi..
setakat hari ini tak de kena lagi. hehehe.

Aida ..
t.kasih singgah.

piewahid..
memang banyak orang akan buang merata2.

relevan said...

Nasib tak ader pesanan dari Syarikat kewangan berlesen yerr..