Followers

Monday, March 1, 2010

Promosi makan dan minum

Semalam , masyarakat Cina menyambut perayaan Chap Goh Meng. Sempena dengan sambutan tersebut banyaklah restoran restoran yang menyediakan berbagai bagai promosi . Ini termasuklah Restoran Mexica Garden seafood di Sri Dagangan Kuantan.

Gambar ini koi tangkap pada sebelah pagi, ( Ace aok klip pada gambar te) sebelum restoran ini dibukak kepada pelanggan nya.

Orang lepih kalau minum kat sini, bila nak order air tu janganlah banyak pikir, sebut sajalah airnya tu. Jangan cuba cuba nak cakap macam ni. " nantilah bila kas nak kas seburt"

20 comments:

Akuanakpahang said...

Hahaha jangan buat tak pasal bior mintok molek2 air bender dema nok minum jangan sebet tak pasal...maru.

al-mankaraqi said...

bahayer ter hehehehehe........

piewahid said...

ambuih...demeh yak. trasi hati koi. koi org merapoh, lepih...

criter sebenor gini:

tokey:
mau minum apa?

pelanggan 1:
keh nok keh sebet (dpt carlsberg)

pelanggan 2:
ah, bior la dulu... (dpt beer)

pelanggan 3:
ah, mati la gini (dpt martini)

pelanggan 4, (bila tengok semua dh mabuk) ckp:
ah stok (stop) la demeh...! (dpt stout!)

zulkbo said...

ha ha..
lawok classic orang Pahang ter..
hu hu.."keh nok keh sebekk"..
tapi yang jadi harunya nape melayu nak minum kedai cina nie??

Hashim Zabidi said...

Hai endiem, orang Lepih dah modenren le ni. Bila mengoder, deme petik aje keluar api, menderu lepas tu datang berlari...

maiyah said...

namanya mexica.. best gak nama tu

Cikgu Jang .. said...

kalo bulan pose, gamoknye mboh org melayu makan kat situ kot....

Pacifist said...

bagus kede tu gune base jawi.tp yg tok bagusnye juel mende hok tok halel.dohla cop halal pun kite ragu2 skrang.cane la negare kite jd hub halel,sedangkan umat islam masih terkiel2 mencari yang halel disebalik tande halel.dimane silapnye?

endiem said...

yassin..
betul te..kalau air lain macam je jangan lah.

al manqaraki.
jangan percaya pada signboard te.. bahaya.

endiem said...

pie..
koi tulong tambah sikit.

maka datanglah tok imam , dilihatnya keempat rodong nya order arak..

tok imam: habis hanchor aok me ni
( tokey kedai pun membawak anchor beer pulak)

endiem said...

zulko..
kalau dah tulisan jawi pada sign board te.. ramai orang ingat itu kedai melayu kot.

endiem said...

Pak hashim,
itu cerita dulu2, koi ingatkan semula je.

endiem said...

maiyah..
nasib baik nama mexica, kalau nama mecca dah tentu haru biru..

cikgu jang..
jangan percayalah pada tulisan jawi te.

endiem said...

Pacifist..
apa agaknya tujuan pengusaha restoran ini membuat tulisan jawi nama restoran pada sign board nya..

relevan said...

Kesh nok kesh sebert..beer lah..hancor hancor2..

INTAN RH said...

Klu kat kelantan, mmg wajib tulisan jawi kat setiap signboard, banner & sewaktu dgnnya..

:)

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, endiem, keh ingat hok tulisan jawi tu restoren mecca dah, menda mata tak berapa nampok.nasib baik aok suruh beso ke gambo tee...

LIPISLADY said...

Menkala tak " keh nok keh sebet lah " nampoknya keh

endiem said...

relevan..
hancor , hancor..

intan..
kalau macam ni mau konfius kita. kena ada jugak tulisan cina..kalau tidak hancor, hancor.

Lipislady..
keliru jugak weh ..

a kl citizen said...

assalammualaikum endiem

ingatkan apa bendanya..
dah baca komen2 kawan2 lain baru faham

salah sebut... ya
orang mendengar inagatkan carlsberg


baru faham